Oua Umplute cu Pateu

Reteta de mai jos face parte din categoria retetelor care pot fi preparate intr-un timp foare scurt,  cu un efort scazut si care prin numarul redus al ingredientelor necesare este totodata si foarte economic.

Ingrediente:

250 g pateu de porc

6 oua

100 g unt nesarat

sare

piper

patrunjel verde – optional

Modalitate de Preparare:

Fierbeti ouale tari. Cu cat sunt mai tari cu atat mai bun va fi albusul pentru a fi umplut.

Scoateti ouale din apa fierbinte si lasati-le sub un jet de apa rece pentru aproximativ 2 minute sau intr-un vas cu apa rece pentru 10 minute, timp in care trebuie sa schimbati de cateva ori apa din vas.

Racind ouale cat mai bine va asigurati ca veti putea indeparta in mod perfect coaja de pe ele.

Dupa ce ati curatati ouale de coaja, taiati-le in doua pe lungime, separand albusurile de galbenusuri.

Intr-o bol mai mare puneti pateul de porc iar peste acesta adaugati galbenusurile.

Adaugati 100 g unt nesarat si frecati foarte bine aceste 3 ingrediente.

Potriviti de gust cu sare si piper iar daca doriti puteti toca marunt cateva fire de patrunjel verde si sa le adaugati in compozitia preparata.

Cand adaugati sare trebuie sa tineti cont de faptul ca acest lucru este necesar in special doar daca folositi unt nesarat.

Daca insa nu aveti la dispozitie decat unt sarat, atunci este preferabil sa gustati din compozitie inainte de a adauga sare.

Odata ce ati adaugat toate ingredientele necesare in bol, incorporati totul cat mai bine astfel incat sa obtineti un o pasta potrivit de tare.

Puneti pasta intr-un pos pentru ornat sau intr-o punga mai groasa careia ii taiati unul din colturi si umpleti ablusurile.

Decorati dupa preferinta si puteti servi preparatul.

In cazul in care veti servi doar dupa cateva ore dupa ce ati terminat prepararea produsului, este important de retinut ca ouale umplute trebuie pastrate la frigider din momentul in care le gatiti si pana in momentul in care le serviti.