Cascaval Pane

Desi gatitul este una din marile pasiuni pentru mine iar timpul petrecut in bucatarie este tot timpul o placere, retetele simple,  rapide si usor e preparat vor ramane mereu printre preferatele mele. Reteta de casacaval pane de mai jos este desigur una din acele retete pe care le pregatesc de mai multe ori intr-o singura luna.

Ingrediente:

500 g casacal

3 oua intregi

100 – 150 g faina alba

200 – 250 g pesmet

Ulei pentru prajit

Modalitate de preparare:

Taiati cascavalul in felii de grosime medie (aproximativ 1 cm). Dimensiunea nu trebuie sa fie exacta dar trebuie sa tineti cont de faptul ca doriti ca la final sa obtineti un preparat care va fi partial topit dar isi va pastra integritatea.

Treceti feliile de cascaval prin faina alba iar apoi prin ou batut iar la final treceti si prin pesmet. Dupa ce a-ti dat feliile de casacaval prin pesmet, mai treceti inca o data prin ou si inca o data prin pesmet.

Dupa ce ati pregatit toate feliile de cascaval, puneti la incins ulei pentru prajit. Poate fi orice tip de ulei preferati dumneavoastra pentru gatit, dar ideal este fie un ulei fara arome, astfel incat cascavalul va fi cel care nu isi va schimba gustul si va avea savoarea clasica.

Puneti feliile de cascaval la prajit in uleiul incins pe ambele parti pana cand vor capata o frumoasa culoare aurie pe ambele parti.

Scoateti din ulei cand sunt gata si le asezati pe proasoape de hartie pentru a elimina surplusul de ulei.

Serviti cat sunt calde.